Door het kopen van silicium een strakkere huid?

      Comments Off on Door het kopen van silicium een strakkere huid?

Het mineraal silicium is een geweldig huidverzorging ingrediënt dat minder bekend is dan andere populaire zoals collageen poeder. Heeft het kopen van silicium dan zin? Wel, dit ingrediënt komt van nature voor in het lichaam en wanneer het als supplement wordt ingenomen, kan het je zeker helpen een strakkere, zachte en mooie huid te krijgen. Als wonderingrediënt voor huid, haar en nagels is silicium oftewel kiezelzuur een geweldige aanvulling op je schoonheidsroutine.

Wat is silicium?

Silicium is een natuurlijk voorkomend mineraal dat afkomstig is van de paardenstaartplant of bamboe. Het helpt bij de aanmaak van collageen en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. In huidverzorging en andere topische cosmetica wordt het vaak gebruikt als schuurmiddel voor de textuur en genezing van huidwonden.

Silicium wordt gevormd door een verbinding van silicium en zuurstof. Het is belangrijk op te merken dat kristallijne silicium niet voorkomt in cosmetica of andere persoonlijke verzorgingsproducten.

Hoe kan silicium je huid strakker maken?

Silicium kan je helpen een jeugdigere en stevigere huid te krijgen door collageen aan te maken. Collageen supplementen houden je huid stevig en elastisch en verminderen het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Silicium onderzoek

Uit een studie uit 2005 bleek dat silica de ruwe textuur van de door de zon beschadigde huid van vrouwen verbeterde. Een studie uit 2014 vond dat silica cruciaal is voor het aanmaken van meer collageen in het lichaam, op natuurlijke wijze.

Silicium als ontstekingsremmer

Een natuurgeneeskundige arts, verklaarde in een interview dat de natuurlijke ontstekingsremmende werking van silicium kan helpen verlichting te bieden bij eczeem en psoriasis. En, net zoals de productie van collageen afneemt naarmate we ouder worden, neemt ook onze silicaproductie af naarmate we ouder worden.

Silicium supplementen

De arts stelt voor om eind 20 of 30 te beginnen met silicium supplementen om te helpen als je fijne lijntjes ziet (of zelfs als een vorm van preventie). Ook zegt men dat silicium kan helpen het verschijnen van poriën, acne en rimpels te verminderen.