Wat is payrolling?

      Comments Off on Wat is payrolling?

Met payrolling wordt het uit handen geven van juridische en administratieve zaken omtrent het personeel van een bedrijf bedoeld. Door gebruik te maken van een payroll aanbieder zorgt een bedrijf ervoor dat het helemaal niks meer hoeft te doen aan loonbetalingen, cao-wijzigingen, arbeidsongeschiktheid en allerlei andere zaken die gewoonweg horen bij het inhuren van werknemers.

Werkgeverschap bij een andere partij met payroll

payrollingHet juridisch werkgeverschap wordt dus volledig overgenomen door iemand anders. Door deze werkvorm worden voor een werkgever dus alle risico’s omtrent het hebben van personeel weggenomen en ontstaat er een situatie van maximale flexibiliteit. De werkgever kan zelf personeel aannemen voor een tijdsduur die hem zelf het beste uitkomt, zonder hierbij beperkt te worden in de vrijheid om dit te kunnen doen. Meer specifiek zal een payroll contract aanbieder de volgende zaken van een werkgever overnemen;

  • Het afsluiten van arbeidscontracten; De werkgever hoeft slechts te bepalen wie die in wil huren. De administratie wordt door de payroll aanbieder afgehandeld.
  • Loonadministratie bijhouden; Het bijhouden van alle administratie omtrent de lonen die betaald moeten worden door de payroll aanbieder.
  • Salaris en vakantietoeslag uitbetalen; Het op tijd betalen van het salaris en vakantietoeslag is de juridische verantwoordelijkheid van de payroll aanbieder.
  • Werknemers- en werkgeverspremie afdragen; Het uitzoeken van de hoogte van deze sociale premies en wanneer ze betaald moeten worden is niet meer de zorg van de werkgever.
  • Pensioenpremies betalen; Ook hierover wordt de juridische verantwoordelijkheid weggenomen van de werkgever.
  • Verzuimbeleid uitvoeren; De payroll Eindhoven aanbieder is verantwoordelijk voor het voorkomen en begeleiden van zieke werknemers.